Nov 28, 2010

PILIHANRAYA PARLIMEN MESIR : KENYATAAN RASMI PRESIDEN

0 comments


Segala puji bagi Allah SWT, Tuhan sekalian alam. Selawat dan salam buat junjungan mulia kekasih hati Nabi Muhammad SAW,penghulu kepada segala nabi dan rasul.

PMRAM merupakan persatuan yang amat menitikberatkan keselamatan mahasiswa-mahasiswi Islam di bumi Mesir ini. Tambahan pula ia berkaitan dengan isu yang melibatkan suasana politik warga tempatan.

Berikutan pilihanraya parlimen yang akan berlansung pada 28 November 2010 di seluruh Mesir, PMRAM menasihatkan seluruh mahasiswa-mahasiswi Islam khususnya warga Malaysia di Mesir agar mengambil tindakan lebih berhati-hati demi menjaga keselamatan.

Sepertimana yang dimaklumkan, pilihanraya tersebut akan bermula pada pukul 8 pagi dan berakhir pada pukul 5 petang.

Justeru, PMRAM menegaskan bahawa mahasiswa-mahasiswi Islam dilarang sama sekali terlibat dengan sebarang aktiviti yang menyentuh isu politik di Mesir seperti kempen-kempen parti, demonstrasi dan lain-lain.

Selain itu, mahasiswa-mahasiswi juga dilarang untuk melalui kawasan-kawasan kempen serta pos-pos pembuangan undi selama tempoh berlansungnya pilihanraya tersebut. Sekiranya mempunyai urusan yang penting di luar, pastikan paspot dan pengenalan diri dibawa bersama walaupun berada di dalam kawasan tempat tinggal.

Perkara yang dinyatakan tersebut merupakan nasihat daripada Pihak Keselamatan Mesir terhadap seluruh warga asing yang berada di bumi Mesir ini. Diharapkan agar seluruh mahasiswa-mahasiswi Islam memandang serius perkara tersebut demi keselamatan bersama.

KEMANTAPAN FIKRAH MEMBINA SYAKHSIAH

Shahrizan bin Mohd Hazime,
Presiden
Persekutuan Melayu Republik Arab Mesir 2010.

Comments

0 comments to "PILIHANRAYA PARLIMEN MESIR : KENYATAAN RASMI PRESIDEN"

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

MAKLUMAN

Blog rasmi Dewan Perwakilan Mahasiswa DPM [MAQAZ] Shoubra ini di bawah selenggaraan Unit Penerangan & Penerbitan (UPP). Ianya bertujuan untuk memudahkan pemberitahuan maklumat setiap aktiviti-aktiviti kepada ahli-ahli DPMMS. AJKT DPM [MAQAZ] Shoubra sangat berbesar hati dan mengalu-alukan sebarang teguran, cadangan dan kritikan yang membina dari sahabat-sahabat sekalian..Sila hantarkan cadangan anda ke e-mail @ YM rasmi DPM [MAQAZ] Shoubra : mymaqaz@yahoo.com

********************
Perhatian :Untuk mendapatkan paparan yang baik, sila gunakan Mozilla Firefox sebagai browser.
 

Hak Cipta Terpelihara Dewan Perwakilan Mahasiswa Maahad Qiraat Al-Azhar As-Syarif of Shoubra / Julang Thaqafah Bakti Dicurah