Mar 22, 2010

PMRAM Rakam Tahniah Pelantikan Syeikhul Azhar Yang Baru

0 comments


KAHERAH, 20 Mac - PMRAM merakamkan ucapan tahniah atas perlantikan Dr.Ahmad Muhammad Toyyib, sebagai Syeikhul Azhar yang baru, demikian menurut Presiden PMRAM, saudara Abdul Mu'izz Muhammad dalam perutusan tahniah PMRAM kepada Syeikhul Azhar.

Dr. Ahmad Toyyib merupakan Rektor Universiti Al-Azhar adalah Syeikhul Azhar yang ke-43 dilantik menggantikan Al-Marhum Syeikh Dr.Mohammad Sayyid Tantawi yang meninggal dunia pada hari Rabu lalu di Arab Saudi.

Dr.Ahmad Toyyib berusia 66 tahun, dilahirkan di wilayah Luxor merupakan graduan Universiti Al-Azhar, Kuliah Usuluddin Kaherah pada tahun 1966. Beliau dilantik sebagai mufti negara Mesir pada tahun 2002 dan 2003 kemudian sebagai Rektor Universiti Al-Azhar hingga kini.

Comments

0 comments to "PMRAM Rakam Tahniah Pelantikan Syeikhul Azhar Yang Baru"

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

MAKLUMAN

Blog rasmi Dewan Perwakilan Mahasiswa DPM [MAQAZ] Shoubra ini di bawah selenggaraan Unit Penerangan & Penerbitan (UPP). Ianya bertujuan untuk memudahkan pemberitahuan maklumat setiap aktiviti-aktiviti kepada ahli-ahli DPMMS. AJKT DPM [MAQAZ] Shoubra sangat berbesar hati dan mengalu-alukan sebarang teguran, cadangan dan kritikan yang membina dari sahabat-sahabat sekalian..Sila hantarkan cadangan anda ke e-mail @ YM rasmi DPM [MAQAZ] Shoubra : mymaqaz@yahoo.com

********************
Perhatian :Untuk mendapatkan paparan yang baik, sila gunakan Mozilla Firefox sebagai browser.
 

Hak Cipta Terpelihara Dewan Perwakilan Mahasiswa Maahad Qiraat Al-Azhar As-Syarif of Shoubra / Julang Thaqafah Bakti Dicurah