Apr 25, 2010

Tuduhan Melulu En Khairi : Kenyataan Rasmi Presiden PMRAM 2010

0 comments

PMRAM melahirkan rasa kesal dan kecewa terhadap tuduhan melulu yang dilakukan oleh salah seorang pegawai Jabatan Penuntut Malaysia Kaherah (JPMK) iaitu Encik Khairi Jalaluddin.

Tuduhan yang dilakukan terhadap Pengerusi PMRAM Cawangan Tanta, Saudara Dzulhilmi bin Roslan itu sebenarnya boleh mencalarkan maruah seorang pimpinan mahasiswa. Apatah lagi tuduhan tersebut disebarluaskan melalui jaringan 'facebook'.

Bagi PMRAM, sepatutnya Encik Khairi Jalaluddin bertindak sebagai seorang yang profesional apatah lagi beliau merupakan salah seorang pegawai kerajaan. Tindakan menuduh tanpa usul periksa seumpama ini sebenarnya adalah tindakan daripada mereka yang kurang memahami prosuder gerak kerja.

Mengikut polisi yang telah ditetapkan oleh Pihak Keselamatan Mesir, mana-mana pegawai kerajaan yang ingin membuat kunjungan atau kerja rasmi di setiap cawangan, maka mereka perlu memberitahu kepada Presiden PMRAM dan Pengerusi Dewan Perwakilan Mahasiswa (DPM) untuk memudahkan sebarang urusan gerak kerja.

Tetapi keengganan beberapa orang pegawai JPMK untuk memberitahu kedatangan mereka kali ini telah menyusahkan pihak AJKT DPMT untuk berurusan dengan Pihak Keselamatan Mesir. Bukan itu sahaja, bahkan menuduh Pengerusi DPMT adalah wakil kedutaan di Tanta merupakan tuduhan yang tidak berasas.

PMRAM berharap agar Encik Khairi Jalaluddin menunaikan hasrat mahasiswa di Mesir ini untuk memohon maaf secara terbuka demi melihat suasana yang baik dan harmoni.

PMRAM juga berharap agar semua ahli sentiasa berdoa semoga persatuan induk ini mendapat bimbingan dan hidayah daripada Allah s.w.t. dalam setiap tindakan. Walau apa pun yang terjadi hak mahasiswa perlu dipertahankan kerana Islam mengajar umatnya untuk menjaga maruah sesama muslim.

Sekian, wassalam.

"KEMANTAPAN FIKRAH MEMBINA SYAKHSIAH"

Shahrizan bin Mohd Hazime
Presiden PMRAM 2010.

Comments

0 comments to "Tuduhan Melulu En Khairi : Kenyataan Rasmi Presiden PMRAM 2010"

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

MAKLUMAN

Blog rasmi Dewan Perwakilan Mahasiswa DPM [MAQAZ] Shoubra ini di bawah selenggaraan Unit Penerangan & Penerbitan (UPP). Ianya bertujuan untuk memudahkan pemberitahuan maklumat setiap aktiviti-aktiviti kepada ahli-ahli DPMMS. AJKT DPM [MAQAZ] Shoubra sangat berbesar hati dan mengalu-alukan sebarang teguran, cadangan dan kritikan yang membina dari sahabat-sahabat sekalian..Sila hantarkan cadangan anda ke e-mail @ YM rasmi DPM [MAQAZ] Shoubra : mymaqaz@yahoo.com

********************
Perhatian :Untuk mendapatkan paparan yang baik, sila gunakan Mozilla Firefox sebagai browser.
 

Hak Cipta Terpelihara Dewan Perwakilan Mahasiswa Maahad Qiraat Al-Azhar As-Syarif of Shoubra / Julang Thaqafah Bakti Dicurah