Oct 22, 2010

Isu Pemusatan Mahasiswa/wi Di Kaherah akan Diperbincangkan Dalam Konvensyen PMRAM

0 comments

KAHERAH, 21 Oktober - Pengarah Program Konvensyen PMRAM, yang juga Timbalan Presiden PMRAM, Saudara Muhamad Zuhaili Saiman meminta semua ajkt PMRAM Cawangan untuk bersiap sedia ke Konvensyen PMRAM. Konvensyen PMRAM yang bakal diadakan pada 3 NOvember tersebut melibatkan semua ajkt seluruh PMRAM cawangan, ikhwah mahupun akhwat.

Konvensyen PMRAM pada kali ini bakal membincangkan beberapa agenda utama untuk tindakan bersama di setiap peringkat antaranya etika PMRAM, 2 usul PMRAM dan isu pemusatan mahasiswa/wi baru di Kaherah.

Konvensyen PMRAM yang bertemakan "Kita PMRAM" akan menyaksikan perbincangan serius di peringkat pimpinan mengenai isu pemusatan mahasiswa/wi baru di Kaherah yang sebelum ini menjadi perbualan hangat mengenai tindakan yang akan diambil.

"Kita akan menjadikan Konvensyen PMRAM untuk menyedarkan setiap pimpinan mengenai isu-isu besar yang berlaku yang melibatkan tindakan semua pihak. Bahkan kita tahu ekoran isu pemusatan mahasiswa/wi baru di Kaherah telah memberikan impak yang besar di seluruh peringkat, dari sudut kondisi BKAN untuk menjaga ahli seramai 800 orang yang berpusat di Kaherah keseluruhannya dan dari sudut kondisi DPM yang merisaukan kesinambungan DPM bagi sesi seterusnya tanpa ada pelapis dari kalangan mahasiswa/wi baru," tegas Pengarah Konvensyen PMRAM, Saudara Muhamad Zuhaili Saiman.

Justeru, beliau menyeru untuk semua pimpinan di setiap cawangan bersiap sedia dengan lebih awal dan membincangkan 2 agenda besar iaitu 2 usul PMRAM dan isu pemusatan mahasiswa/wi baru di Kaherah bagi menjayakan Konvensyen PMRAM yang bakal berlangsung pada 3 November nanti.
 

Comments

0 comments to "Isu Pemusatan Mahasiswa/wi Di Kaherah akan Diperbincangkan Dalam Konvensyen PMRAM"

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

MAKLUMAN

Blog rasmi Dewan Perwakilan Mahasiswa DPM [MAQAZ] Shoubra ini di bawah selenggaraan Unit Penerangan & Penerbitan (UPP). Ianya bertujuan untuk memudahkan pemberitahuan maklumat setiap aktiviti-aktiviti kepada ahli-ahli DPMMS. AJKT DPM [MAQAZ] Shoubra sangat berbesar hati dan mengalu-alukan sebarang teguran, cadangan dan kritikan yang membina dari sahabat-sahabat sekalian..Sila hantarkan cadangan anda ke e-mail @ YM rasmi DPM [MAQAZ] Shoubra : mymaqaz@yahoo.com

********************
Perhatian :Untuk mendapatkan paparan yang baik, sila gunakan Mozilla Firefox sebagai browser.
 

Hak Cipta Terpelihara Dewan Perwakilan Mahasiswa Maahad Qiraat Al-Azhar As-Syarif of Shoubra / Julang Thaqafah Bakti Dicurah