Nov 7, 2010

PMRAM Mengadakan Pertemuan Dengan TYT Prof Madya Dr Fakhruddin Abd Mukti

0 comments
KAHERAH, 5 Nov - Kedutaan Besar Malaysia Kaherah (KBMK) telah menerima kunjungan rasmi daripada PMRAM yang diketuai oleh Presiden Persekutuan Melayu Republik Arab Mesir (PMRAM) saudara Shahrizan Mohd Hazime.

Antara Badan Pengurus yang turut sama dalam kunjungan hormat itu Timbalan Presiden PMRAM saudara Zuhaili Saiman, Naib Presiden II PMRAM saudara Azlan Haji Alias dan saudara Mohd Adlan Mokhtarudin, Setiausaha Agung PMRAM saudara Mohd Taufik Mohd Dahlan serta saudara Mohd Solehuddin Mohd Safien Ketua Badan Kebudayaan Keseniaan dan Sukan PMRAM.

Prof Madya Dato Fakhruddin bin Abdul Mukti Duta Besar Malaysia ke Republik Arab Mesir begitu berbesar hati menerima kunjungan rasmi dari PMRAM ini, kedatangan Presiden beserta rombongan ini menggambarkan PMRAM optimis untuk bersungguh-sungguh untuk menjalinkan kerjasama yang lebih erat lagi antara PMRAM dan KBMK.

Pertemuan yang berlangsung dalam suasana ceria itu berlangsung selama 2 jam. Kunjungan ini turut sama memberi peluang yang Tuan Yang Terutama lebih mengenali persatuan yang banyak berjasa di Mesir ini.

Beliau menyifatkan kedatangan PMRAM ini, satu perkembangan yang baik antara PMRAM dan KBMK dalam menjaga kebajikan pelajar-pelajar Malaysia yang berada di Perlembahan Nil sambil mengulas peranan kepimpinan PMRAM dalam mencorak kepimpinan negara sekarang dan berharap supaya mahasiswa fokus dengan apa yang dikehendaki oleh Kerajaan Malaysia di bawah pimpinan YAB Dato Seri Najib Abd Razak.

"PMRAM akan memberi kerjasama yang sepenuhnya dengan KBMK perkara yang melibatkan kebajikan dan pendidikan mahasiswa/wi di timur tengah ini", ujar Presiden PMRAM ketika diminta mengulas pertemuan ini.

Beliau juga berharap pertemuan ini akan terus mengeratkan hubungan yang sedia ada ini dan seterusnya dapat meneruskan agenda kerajaan Malaysia dalam melaksanakan dasar kerajaan Malaysia sendiri "Rakyat Didahulukan Pencapaian Diutamakan"

Majlis itu diakhiri dengan penyampaian cenderahati PMRAM kepada Tuan Yang Terutama Prof Madya Dr Fakhruddin Abd Mukti.

Comments

0 comments to "PMRAM Mengadakan Pertemuan Dengan TYT Prof Madya Dr Fakhruddin Abd Mukti"

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

MAKLUMAN

Blog rasmi Dewan Perwakilan Mahasiswa DPM [MAQAZ] Shoubra ini di bawah selenggaraan Unit Penerangan & Penerbitan (UPP). Ianya bertujuan untuk memudahkan pemberitahuan maklumat setiap aktiviti-aktiviti kepada ahli-ahli DPMMS. AJKT DPM [MAQAZ] Shoubra sangat berbesar hati dan mengalu-alukan sebarang teguran, cadangan dan kritikan yang membina dari sahabat-sahabat sekalian..Sila hantarkan cadangan anda ke e-mail @ YM rasmi DPM [MAQAZ] Shoubra : mymaqaz@yahoo.com

********************
Perhatian :Untuk mendapatkan paparan yang baik, sila gunakan Mozilla Firefox sebagai browser.
 

Hak Cipta Terpelihara Dewan Perwakilan Mahasiswa Maahad Qiraat Al-Azhar As-Syarif of Shoubra / Julang Thaqafah Bakti Dicurah