Nov 18, 2010

RATUSAN PENUHI MAJLIS SAMBUTAN AIDILADHA DPM (MAQAZ) SHOUBRA

0 comments
SHOUBRA, 18 Nov - 200 ahli DPM [MAQAZ] Shoubra membanjiri Dewan Ibnu Jazari DPM [MAQAZ] Shoubra di sini bagi menjayakan Majlis Sambutan Aidiladha DPM (MAQAZ) Shoubra.

Majlis yang dimulakan seawal jam 6.30 pagi dengan upacara penyembelihan dan melapah daging secara bergotong-royong. Pada tahun ini pihak sebanyak 9 ekor kambing dan seekor unta berjaya dikorbankan hasil usahasama dua PMRAM cawangan Shoubra dan  Badan Kebajikan Anak Wilayah Mesir (BKAWM).

" Kita menganjurkan majlis ini bagi mengenang pengorbanan agung yang dilakukan oleh  Nabi Ibrahim a.s dan kesabaran anaknya Nabi Ismail a.s dalam menunaikan perintah Allah s.w.t ". ujar Pengerusi DPM (MAQAZ) Shoubra, Saudara Ahmad 'Afif Zuhdi Ahmad Zaki.

Program yang mendapat sambutan hangat ini, dimeriahkan dengan kehadiran Badan Pengurus angkat DPM (MAQAZ) Shoubra, Saudara Mohamad Farkhan Md Zain dan Saudara Mohamad AlHidayat bin Khalid.
Turut hadir, termasuklah Timbalan Presiden PMRAM, Saudara Muhamad Zuhaili Saiman dan Ketua Badan Pengetahuan dan Penyelidikan, Saudara Muhammad Yusuf Abd Kadir dan wakil taakhi zon B.


Menurut Pengarah Sambutan Aidiladha 1431 H, Saudara Jamal Mohd Qurtubi Sulaiman berkata lebih 60 bungkusan daging diagihkan kepada rumah-rumah setiap ahli DPM [MAQAZ] Shoubra dan apa yang diharapkan ialah apa yang kita korbankan ini diterima oleh Allah s.w.t.

Comments

0 comments to "RATUSAN PENUHI MAJLIS SAMBUTAN AIDILADHA DPM (MAQAZ) SHOUBRA"

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

MAKLUMAN

Blog rasmi Dewan Perwakilan Mahasiswa DPM [MAQAZ] Shoubra ini di bawah selenggaraan Unit Penerangan & Penerbitan (UPP). Ianya bertujuan untuk memudahkan pemberitahuan maklumat setiap aktiviti-aktiviti kepada ahli-ahli DPMMS. AJKT DPM [MAQAZ] Shoubra sangat berbesar hati dan mengalu-alukan sebarang teguran, cadangan dan kritikan yang membina dari sahabat-sahabat sekalian..Sila hantarkan cadangan anda ke e-mail @ YM rasmi DPM [MAQAZ] Shoubra : mymaqaz@yahoo.com

********************
Perhatian :Untuk mendapatkan paparan yang baik, sila gunakan Mozilla Firefox sebagai browser.
 

Hak Cipta Terpelihara Dewan Perwakilan Mahasiswa Maahad Qiraat Al-Azhar As-Syarif of Shoubra / Julang Thaqafah Bakti Dicurah